طريقة عمل الحمة المفرومة (العصاج)
هنجيب بصلة متوسطة الحجم ونوضع عليها 2 ملعقة سمن بلدى ونضاعها على النار حتى تصبح البصلة لونة وردى وبعد ذالك نضع نص كيلووو لحمة مفرومة على البصلة وتقلب جديداا ويضع عليها الملح والفلفل حتى يتم تسويتة
وبعد ذالك هنجيب كليو جلاش
ونحضر صنية وتدهن بالسمن وبعد ذالك نضع طبقة من الجلاش وعلية رشة قليلة من السمن وبعد كل طبقتين او تلاثة من الجلاش نضع رشة قليلة جدا من السمن حتى نضع نص كمية الجلاش وبعد ذالك نضع الحمة المفرومة (العصاج)ونفردة على طبقات الجلاش الموجودة فى الصنية وبعد ذالك نضع النصف التانى من طبقات الجلاش بنفس الطريقة التى تمت لوضع النصف الاول حتى تنتهى كمية الجلاش وبعد الانتهاء من رص الطبقات نضع على الوش رشة سمن ونقطع الجلاش على هيئة مربعات
وبعد ذلك يدخل فى فرن متوسط الحرارة حتى يصبح لونة اصفر (دهبى فاتح)
المقادير بتاعتها (كوب لبن +بيضة +ملح وفلفل اسمر )
وبعدذالك نحضر كوب لبن وعلية بيضة وملح وفلفل بكمية قليلة ويقلب جيدااا وبعد مايصبح لون الجلاش اصفر (دهبى فاتح) نخرجة من الفرن ونرش علية كباية البن والبيضة المضروبة وبعد ذالك نضعة فى الفرن مرة اخرى متوسط درجة حرارتة حتى يحمر لونة ويتم تسويتة ... ومدة الجلاش لتسويتة كاملة ربع ساعة فقط
وبالهنا والشفا وادعولى بيكون طعمها لذيذ جداااا
وان شاء الله مع طرق جديدة للماكولات
ويارب يعجبكم