دى اكلة سعودية وتسمى ( السمبوسة )
وطريقة عملها سهلة جدااا جدااااا
اول حاجة هنعمل العصاج وهو مكون من :
هنجيب بصلة ونقطعة صغير وعليها ملعقتين سمن بلدى او زيت حسب رغبة ونحطها على النار وقرب ماتصفر البصلة نضع علية البصلة تقليبة واحدة ويضع عليها نص كليو لحم مفروم ويقلب جيدا وبعد ذالك نوضع طماطم مقطعة قطع صغيرة مع فلفل اخضر مقطع قطع صغيرة نضعها على الحم مفرومة ويوضع علية عود من الخضرة اللى هو بقدونس والشبت عود من دى ودى ليعطى لها رائحة ونضع عليها الملح والفلفل الاسود (البهارات ) ونتظر حتى اتمام التسوية
وتانيا :
نحضر السمبوسة وهى موجودة عند اى سوبر ماركت وهيا شرائح طويلة ومتوسطة العرض
وبعد ذالك نجيب شريحة الاولى ونضع علية شوية من العصاج نحشيها بية وبعد ذالك نطبقاها على هييئة مثلث ويتم عمل باقى الشرائح بنفس الطريقة حتى نفاذ الكمية الموجدة
وبعد ذالك نسخن الزيت او السمن فى الطاسة على درجة متوسطة حرارة وبعد ذالك يتم تحمرها حتى يصبح لونها دهبى تصبح جاهزة الى الاكل
بالهنا والشفاء
ملحوظة :
يوجد لها عدة انواع لعملها
منها الحلوووو الذى يحشى بالمكسرات ويطبق على هيئة مثلث ويحمر فى الزيت وبعد ذالك ويوضع فى الشربات بتاع (الكنافة والقطايف اكيد عارفينة ) وبعد ذالك نخرجة منة ويصبح جاهز
ومنها الذى لا يحشو ويطبق على هيئة مثلث فقط ويحمر فى الزيت ويوضع فى شربات وبعد ذالك نخرجة منة ويصبح جاهز
ومنها محشووو بالخضروات مثل البسالة المسلوقة ويطبق على هيئة مثلث ويحمر فى الزيت ويصبح جاهز
ومنها الذى يحشو اقطع الفراخ مقطعة الى مكعبات بنفس الطريقة
بيكون طعمها حلووووو وانا مجربها اكثر من مرة واسال مجرب ههههههههه ودى الاكلة المفضلة عندى فى رمضان
ويارب يعجبكم الطريقة ...